С бума на социалните мрежи стана безпощадно видима човешката нищета. От

...
С бума на социалните мрежи стана безпощадно видима човешката нищета. От
Коментари Харесай

Буря в социален бульон

С взрива на обществените мрежи стана безпощадно забележима човешката мизерия. От най-големия до най-малкия си показахме магарията във Facebook и някои се засрамиха, други започнаха още по-усилено да се излагат, тъй като колкото по-ярко се излагаш, толкоз повече внимание и реакции привличаш. 

Повод за тия мъдри систематизирания ни дадоха Джок Полфрийман и най-много Грета Тунберг. За килъра Джок дори е по-слабо вълнението - джавкат се хората, само че не толкоз люто, що се касае за Грета Тунберг. 

Малката Грета стана мотив за голямо разделяне по напълно нова линия. Досега можеше почти да се плануват реакциите на групите от двете страни на линията " Путин " (примерно) - той също е огромен чертожник на разграничителни линии. Много хора са му вътрешно признателни, че им дава елементарен метод за самоопределение. 

Но не щеш ли се явява Грета и разделянето към този момент е на напълно различен принцип. Грета мина като разграничителна линия през най-различни, другояче монолитни групи. 

Жалкото е, че тези " стихии в чаша обществен бульон " са ужасно детски. Грета е на 16, ами вие на какъв брой сте, че я обявявате за Месия или за Сатана? 

Има най-различни афоризми за човешката същина - примерно, че индивидът е единственото създание, което може да е по-високо от ангел и по-ниско от демон. Но в действителност хората са си хора и да спорим дали Грета е Месия или Сатана - не е съществено. Грета и Джок са единствено мотив да отприщим " легално " стихиите у себе си. 

Всяко мнение за Грета е легално и всяко мнение може да се изкаже с фанатизъм, предразсъдък, смъртоносен жлъч, унищожително пренебрежение, унищожителен яд.

Ала в действителност няма никакво значение по какъв начин тъкмо си късаме ризата, тъй като късането на ризата не е мнение, не е мнение, не е потребна данна.

Приключваме това малко изложение с апела от рубриката: айде стига с тая независимост на словото, мерете си приказките и по-малко се излагайте!
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР